Raineri

Raineri
Traditionel rådgivning, absolut omhu for hver vinstok og kun det bedste egetræ til fadene.

I 2005 startede tre mænd, født og opvokset blandt vinmarkerne i Langhe-distriktet i Piemonte, Italien, en lille produktion af Dolcetto fra det berømte Dogliani-område. De tre var Gianmatteo Jimmy Raineri, Fabrizio Giraudo og Luciano Racca-Raineri. Deres passion og respekt for vin, samt vinfremstillings traditioner, drev dem til at udvide med et fuldt sortiment allerede i 2006. Det inkluderede Barbera, Nebbiolo og Barolo, alle fra vinmarker i Monforte d’Alba. Med hjælp fra deres familier og gavmild rådgivning fra erfarne producenter, kunne de opfylde deres drøm om at lave klassiske vine fra Piemonte.

Kælderen, der ligger i Panerole nær Novello, består af tre essentielle områder: vinifikation (alle ståltanke), lagring (franske ege Botti Grandi og fade) og flaskeopbevaring med kontrolleret temperatur.

De deler filosofien fra Master Vintners i Langhe-distriktet: manuelt arbejde for absolut omhu for hver vinstok, vinene får lov at lagre på fade lavet af kun det bedste eg, og daglige prøvesmagninger fra fadene, for at lære om, og være en del af, vinens udvikling.

Raineri – Langhe – Bianco

Az. Agr. Raineri Gianmatteo

Pris 129 kr.

Om vinen:

Betegnelse: DOC
Druesort: Arneis og Chardonnay
Gennemsnitlig produktion: 3000 flasker; 250 kasser
Eksponering og højde: sydvest, 290 meter over havets overflade
Jordtype: sand og mergel af ler og kalksten
Vinmarkens alder og dyrkningssystem: 10 år gammel, Guyot-system

DYRKNING

Bæredygtig dyrkning med kort græs, kobber og svovl.
Mindst én grøn høst i august, efterfulgt af manuel selektion ved høst.
Druerne håndhøstes i 20 kg kasser.

VINIFIKATION & LAGRING

Druerne knuses og afstilkes i kælderen.
Maceration med skallerne i 48 timer i ståltanke, efterfulgt af 20-25 dages alkoholisk gæring ved lav temperatur (12°-13°C).
Lagring på bundfaldet (lees) i ståltanke i 4 måneder. Filtrering før aftapning, ingen klaring.

SANSEINDTRYK

Farve: bleg gul med grønlige nuancer
Duft: pippinæble, abbedhvid pære, eksotiske frugter, brødskorpe
Smag: sprød, livlig og frisk, salt og mineralsk, nøddeagtig eftersmag
Serveringstemperatur: 12°-14°C
Lagringspotentiale: 1-3 år

Smagsnoter:

Sammensætning med mad:
Perfekt alene eller med forretter, fisk og lyst kød

Bestil her

Raineri – Rosato

Az. Agr. Raineri Gianmatteo

Pris 129 kr.

Om vinen:

Betegnelse: DOC
Druesort: 100% Nebbiolo
Gennemsnitlig produktion: 3000 flasker; 250 kasser
Eksponering og højde: sydvest, 290 meter over havets overflade
Jordtype: sand og mergel af ler og kalksten
Vinmarkens alder og dyrkningssystem: 10 år gammel, Guyot-system

DYRKNING

Bæredygtig dyrkning med kort græs, kobber og svovl.
Manuel selektion ved høst. Druerne håndhøstes i 20 kg kasser.

VINIFIKATION & LAGRING

Druerne knuses og afstilkes i kælderen.
Maceration med skallerne i 24 timer i ståltanke, efterfulgt af 20-25 dages alkoholisk gæring ved lav temperatur (12°-13°C).
Lagring på bundfaldet (lees) i ståltanke i 4 måneder. Filtrering før aftapning, ingen klaring.

SANSEINDTRYK

Farve: blød rosa
Duft: jordbær, kirsebær, granatæble, rose, alpeviol
Smag: sprød, livlig og frisk, salt og mineralsk, tør, let tanninrig
Serveringstemperatur: 12°-14°C
Lagringspotentiale: 1-3 år

Smagsnoter:

Sammensætning med mad:
Perfekt alene eller med forretter, risotto, fisk og lyst kød

Bestil her

Raineri – Chardonnay

Az. Agr. Raineri Gianmatteo

Pris 179 kr.

Om vinen:

Betegnelse: Langhe DOC
Druesort: 100% Chardonnay
Gennemsnitlig produktion: 600 flasker; 50 kasser
Udbytte pr. hektar: 7 tons
Eksponering og højde: syd, 640 meter over havets overflade
Jordtype: sand og mergel af ler og kalksten
Vinmarkens alder og dyrkningssystem: 5 år gammel, Guyot-system
Høsttidspunkt: tidlig september

DYRKNING

Bæredygtig dyrkning med kort græs, kobber og svovl.
Én grøn høst i august, efterfulgt af manuel selektion ved høst. Druerne håndhøstes i 20 kg kasser.

VINIFIKATION & LAGRING

Druerne knuses og afstilkes i kælderen.
Fermentation og maceration sker både i amphora og franske barriques.
Lagring på fint bundfald (lees) i amphora og franske barriques. Ingen filtrering, ingen klaring.

SANSEINDTRYK

Farve: bleg gylden
Duft: rig, floral, eksotiske frugter, brødskorpe
Smag: sprød og livlig, mineralsk, generelt blød
Serveringstemperatur: 12°-14°C
Lagringspotentiale: 5-10 år

Smagsnoter:

Sammensætning med mad:
Forretter, fisk og ost

Bestil her

Raineri – Dolcetto

Az. Agr. Raineri Gianmatteo

Pris 129 kr.

Om vinen:

Betegnelse: DOCG
Druesort: 100% Dolcetto (i Farigliano kalder man Dolcetto for Dogliani)
Vinmark i: Zovetto, Farigliano
Gennemsnitlig produktion: 10.000 flasker; 1250 kasser
Udbytte pr. hektar: 6,5-7 tons
Eksponering og højde: syd, sydøst, 400 meter over havets overflade
Jordtype: mergel af ler og kalksten
Vinmarkens alder og dyrkningssystem: 45 år gammel, Guyot-system

DYRKNING

Dyrkes delvist manuelt: terrænet er for stejlt og farligt til at bruge maskiner.
Bæredygtig dyrkning med kort græs
Mindst to grønne høste mellem juli og august, efterfulgt af manuel selektion ved høst.
Druerne håndhøstes midt i september i 20 kg kasser.

VINIFIKATION & LAGRING

Druerne knuses og afstilkes i kælderen.
Fermentation og maceration varer cirka 8 dage ved kontrolleret temperatur (27°-28°C) i horisontale ståltanke.
Malolaktisk gæring i cirka en måned, efterfulgt af otte måneders lagring i ståltank før aftapning. Ingen filtrering, ingen klaring.

SANSEINDTRYK

Farve: dyb rubinrød med lilla nuancer
Duft: intens, frugtig, kirsebær og blomme, druet
Smag: druet, fyldig, dyb og vedvarende, bløde tanniner, velafbalanceret, typisk nøddeagtig eftersmag
Serveringstemperatur: 16°-17°C
Lagringspotentiale: 2-5 år

Smagsnoter:

Sammensætning med mad:
Ost og kiks, forretter, pasta, pizza, charcuteri

Bestil her

Raineri – Langhe Nebbiolo

Az. Agr. Raineri Gianmatteo

Pris 179 kr.

Om vinen:

Betegnelse: DOCG
Druesort: 100% Nebbiolo
Vingård: Perno i Monforte d’Alba
Gennemsnitlig produktion: 13.000 flasker; 1.100 kasser
Udbytte pr. hektar: 5,5 tons
Eksponering og højde: sydvest, 350 meter over havet
Jordbund: sand og lerholdig kalksten
Vinstokkenes alder og dyrkningsmetode: 25 år gamle, Guyot-system

Dyrkning

Bæredygtig dyrkning med kort græs, kobber og svovl anvendes. Der foretages mindst to grønne høstarbejder i juli og august, efterfulgt af manuel sortering under høsten. Druerne høstes i hånden midt i oktober i kasser á 20 kg.

Vinificering og lagring

Druerne afstilkes og knuses i kælderen. Gæringen og macerationen varer ca. 21 dage ved kontrolleret temperatur (30°-31°C) i rustfri ståltanke. Efterfølgende gennemføres malolaktisk gæring i cirka to måneder, efterfulgt af 24 måneders lagring i store franske egetræsfade. Ingen filtrering eller klaring.

Sensoriske egenskaber

Farve: granatrød
Duft: viol, tørret rose, balsamico, svampe, modne frugter, tobak
Smag: tør, dyb og vedvarende, elegante tanniner, fyldig, velafbalanceret
Serveringstemperatur: 16°-17°C
Lagringspotentiale: 5-15 år

Smagsnoter:

Sammensætning med mad:
Pasta med kraftig sauce, bøf, braiseret kød, lam og vildt, faste oste

Bestil her

Raineri – Barbera d’Alba Supeiore

Az. Agr. Raineri Gianmatteo

Pris 179 kr.

Om vinen:

Betegnelse: DOC
Druesort: 100% Barbera
Vinmark i: Monforte d’Alba
Gennemsnitlig produktion: 4000 flasker; 330 kasser
Udbytte pr. hektar: 6 tons
Eksponering og højde: sydvest, 290 meter over havets overflade
Jordtype: sand og mergel af ler og kalksten
Vinmarkens alder og dyrkningssystem: 20 år gammel, Guyot-system

DYRKNING

Bæredygtig dyrkning med kort græs
Mindst to grønne høste mellem juli og august, efterfulgt af manuel selektion ved høst.
Druerne håndhøstes i slutningen af september i 20 kg kasser.

VINIFIKATION & LAGRING

Druerne knuses og afstilkes i kælderen.
Fermentation og maceration varer cirka 14 dage ved kontrolleret temperatur (28°-29°C) i lodrette ståltanke.
Malolaktisk gæring i cirka 2 måneder, efterfulgt af 14 måneders lagring i brugte franske egetræsfade. Ingen filtrering, ingen klaring.

SANSEINDTRYK

Farve: rubinrød med dybe lilla nuancer
Duft: sort peber, modne mørke frugter, intens
Smag: tør, frugtig, dyb og vedvarende, fyldig, velafbalanceret
Serveringstemperatur: 16°-17°C
Lagringspotentiale: 2-8 år

Smagsnoter:

Sammensætning med mad:
Forretter, pasta- og kødretter, charcuteri og oste

Bestil her

Raineri – Barolo

Az. Agr. Raineri Gianmatteo

Pris 299 kr.

Om vinen:

Betegnelse: DOCG
Druesort: 100% Nebbiolo
Vingård: Perno i Monforte d’Alba
Gennemsnitlig produktion: 13.000 flasker; 1.100 kasser
Udbytte pr. hektar: 5,5 tons
Eksponering og højde: sydvest, 350 meter over havet
Jordbund: sand og lerholdig kalksten
Vinstokkenes alder og dyrkningsmetode: 25 år gamle, Guyot-system

Dyrkning

Bæredygtig dyrkning med kort græs, kobber og svovl anvendes. Der foretages mindst to grønne høstarbejder i juli og august, efterfulgt af manuel sortering under høsten. Druerne høstes i hånden midt i oktober i kasser á 20 kg.

Vinificering og lagring

Druerne afstilkes og knuses i kælderen. Gæringen og macerationen varer ca. 21 dage ved kontrolleret temperatur (30°-31°C) i rustfri ståltanke. Efterfølgende gennemføres malolaktisk gæring i cirka to måneder, efterfulgt af 24 måneders lagring i store franske egetræsfade. Ingen filtrering eller klaring.

Sensoriske egenskaber

Farve: granatrød
Duft: viol, tørret rose, balsamico, svampe, modne frugter, tobak
Smag: tør, dyb og vedvarende, elegante tanniner, fyldig, velafbalanceret
Serveringstemperatur: 16°-17°C
Lagringspotentiale: 5-15 år

Smagsnoter:
Intens og elegant, med noter af krydderier og sort frugt. Stor struktur og balance, krydret og meget lang eftersmag

Sammensætning med mad:
Pasta med kraftig sauce, bøf, braiseret kød, lam og vildt, faste oste

Bestil her

Raineri – Barolo – Perno

Az. Agr. Raineri Gianmatteo

Pris 499 kr.

Om vinen:

Betegnelse: DOCG
Druesort: 100% Nebbiolo
Vinmark i: Perno, Monforte d’Alba
Enkeltmark: Santo Stefano di Perno (Monforte)
Gennemsnitlig produktion: 6000 flasker; 350 kasser
Udbytte pr. hektar: 5 tons
Eksponering og højde: sydvest, 350 meter over havets overflade
Jordtype: sand og mergel af ler og kalksten
Vinmarkens alder og dyrkningssystem: 40 år gammel, Guyot-system

DYRKNING

Bæredygtig dyrkning med kort græs
Mindst to grønne høste mellem juli og august, efterfulgt af manuel selektion ved høst.
Druerne håndhøstes midt i oktober i 20 kg kasser.

VINIFIKATION & LAGRING

Druerne knuses og afstilkes i kælderen.
Fermentation og maceration varer cirka tre uger ved kontrolleret temperatur (30°-31°C) i lodrette ståltanke.
Malolaktisk gæring i cirka to måneder, efterfulgt af 24 måneders lagring i store egetræsfade. Ingen filtrering, ingen klaring.

SANSEINDTRYK

Farve: granatrød
Duft: viol, tørret rose, balsamico, svampe, modne frugter, tobak
Smag: tør, meget dyb og vedvarende, kraftige tanniner, fyldig, velafbalanceret
Serveringstemperatur: 16°-17°C
Lagringspotentiale: 5-20 år
Madparring: pasta med kraftig sauce, bøf, braiseret kød, lam og vildt, hårde oste, mørk chokolade

Smagsnoter:

Sammensætning med mad:
Pasta med kraftig sauce, bøf, braiseret kød, lam og vildt, faste oste

Bestil her

Raineri – Barolo – Castelletto

Az. Agr. Raineri Gianmatteo

Pris 599 kr.

Om vinen:

Betegnelse: DOCG
Druesort: 100% Nebbiolo
Vinmark i: Castelletto, Monforte d’Alba
Enkeltmark: Castelletto (Monforte)
Gennemsnitlig produktion: 1500 flasker
Udbytte pr. hektar: 5 tons
Eksponering og højde: sydvest, 350 meter over havets overflade
Jordtype: sand og mergel af ler og kalksten
Vinmarkens alder og dyrkningssystem: 40 år gammel, Guyot-system

DYRKNING

Bæredygtig dyrkning med kort græs, kobber og svovl.
Mindst to grønne høstninger mellem juli og august, efterfulgt af manuel selektion ved høst.
Druerne håndhøstes midt i oktober i 20 kg kasser.

VINIFIKATION & LAGRING

Druerne knuses og afstilkes i kælderen.
Fermentation og maceration varer cirka tre uger ved kontrolleret temperatur (30°-31°C) i lodrette ståltanke.
Malolaktisk gæring i cirka to måneder, efterfulgt af 24 måneders lagring i franske egetræsfade (25% nye). Ingen filtrering, ingen klaring.

SANSEINDTRYK

Farve: granatrød
Duft: viol, tørret rose, balsamico, svampe, modne frugter, tobak
Smag: tør, meget dyb og vedvarende, kraftige tanniner, fyldig, velafbalanceret
Serveringstemperatur: 16°-17°C
Lagringspotentiale: 5-20 år

Smagsnoter:

Sammensætning med mad:
Pasta med kraftig sauce, bøf, braiseret kød, lam og vildt, hårde oste, mørk chokolade.

Bestil her